De Techniek

Alleen Duurzame Energie
De zonnepanelen op onze locatie hebben een vermogen van 1.3 M-Wattpiek, dit levert op zonnige dagen bijna 1 Megawatt stroom per uur op. De kachel die alleen met schoon afvalhout gestookt wordt levert 500 kWh stroom en 4,5 Megawatt warmte per uur. Met deze duurzame energiebronnen brengen wij restproducten uit de levensmiddelen industrie tot waarde in diervoeders.

Wij maken vochtrijke (rest)producten geschikt voor droge diervoeding.

Vochtrijke (rest)producten die ontstaan bij de productie van levensmiddelen bevatten nutriënten die tot waarde gebracht kunnen worden in diervoeding. Levensmiddelen die niet door mensen worden benut kunnen als grondstof voor diervoeding een nuttige toepassing krijgen. Kwaliteitsgrondstoffen voor diervoeders produceren en restproducten verantwoord tot waarde brengen is onze passie.

De opstart van onze fabriek staat gepland in het eerste kwartaal van 2021. We kunnen verschillende soorten vochtrijke producten verwerken en geschikt maken voor droge diervoeders. We gebruiken uitgekiende technieken om alle nutriënten te behouden en nadelen zoals vocht en verpakkingen te verwijderen. Naast veld en voedergewassen kunnen we ook vloeibare reststromen uit de levensmiddelen industrie verwerken. Zelfs verpakte voedingsmiddelen kunnen wij verwerken tot droge diervoeding. Alles altijd transparant en in overleg met klant en leverancier.

Betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie zijn onze kernwaarden. Vertrouwen door transparantie is ons uitgangspunt om langdurige relaties te bouwen met klanten en leveranciers. Wij kunnen de nutriënten beschikbaar maken voor droge diervoeders. Daarmee kunnen wij u helpen om de kringloop van nutriënten te sluiten. Zo leveren we samen een forse bijdrage aan het circulair maken van de voedselketen en verkleinen onze CO2 foodprint.

Wilt u ook duurzame groei door TopFeed? Neem dan contact met ons op.

Impressie van kachel
Impressie van onze fabriek
ZakTopfeed-illustratie
Hond-illustratie
Kat-illustratie